Om oss

Här på Luracing.se erbjuder vi en stor mängd information gällande racing, bilar och mycket annat som har att göra med fordon i allmänhet. Kanske behöver man

bärgningstjänst, en låssmed, en advokat, tips om hur man tvättar sin bil eller hur man byter däck. Chansen är att vi har just den information som du letar efter.

Man kan inte endast köpa en bil och sedan förvänta sig att den ska gå som ett urverk i all oändlighet. Man måste se till så att man tar hand om sin bil vare sig det är att rengöra den, byta olja, utföra en hjulinställning eller kontrollera mönsterdjupet. Vissa delar av att ta hand om sin bil är heller inte valfria saker utan ett måste. Exempelvis måste man enligt lagen byta till vinterdäck under vissa månader om det råder vinterväglag. Detta kan du läsa mer om under fliken ”Tips vid byte av däck och användning av vinterdäck”.

Vårt mål är att förse de intresserade med information som på bästa sätt hjälper bilägare att vårda sin bil och följa de regler som finns. Lyckligtvis nog finns det dessutom den obligatoriska bilbesiktningen där experter genomsöker ens bil och säkerställer att den fungerar såsom den ska. Bilbesiktningen sker för första gången efter tre år om man nyligen har införskaffat ett nytt fordon. Därefter sker besiktningen när bilen är fem år och efter detta är man tvungen att besiktiga bilen varje år. Under bilbesiktningen är det mycket som ska kontrolleras, och alltifrån däck till varningslamporna ska noga undersökas. Mer om hur en besiktning går till kan du läsa om under fliken ”bilbesiktning”.

Såsom tidigare nämnt finns det alltså mycket information att finna kring bilar och racing på Luracing.se, så det är bara att klicka sig fram och finna det som man själv anser låter intressant.